; ;
Gemt

Klimapartnerskabet for landtransport er godt undervejs

Fredag den 24. januar 2020 afholdt klimapartnerskabet for landtransport sit tredje fællesmøde. Der var et meget stort fremmøde med cirka 50 mennesker, bredt sammensat af topchefer fra interesseorganisationer, virksomheder, fagbevægelsen, miljø- og klimaorganisationer samt eksperter.

Nyhed

Dansk Erhverv | Transport - 29. januar 2020

Regeringen har sat en målsætning om, at Danmark skal nedbringe sin udledning af drivhusgas med 70 pct. i 2030 i forhold til 1990. Det er ambitiøst og vil kræve løsninger, som vi end ikke kender til i dag. Det er ambitionen, at Danmark skal tilbage i den grønne førertrøje og tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Det er samtidig ambitionen, at vi skal gøre det på en måde, hvor vi understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne.

Tæt samarbejde med erhvervslivet
Regeringen har derfor etableret et tæt samarbejde med erhvervslivet i form af klimapartnerskaber, som skal bidrage til reduktionen af drivhusgasser i Danmark. På landtransportområdet har man afgrænset klimapartnerskabet til at kigge på vejgodstransport, tung transport og godstransport med tog. Regeringen har samtidig udnævnt Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV Panalpina A/S, som formand for klimapartnerskabet for landtransport, mens næstformænd bliver Anne Kathrine Stenbjerge, adm. direktør for Ancotrans, og Martin Danielsen, adm. direktør for Schou-Danielsen Logistik A/S. Dansk Erhverv og brancheforeningen SLD er sekretariat for klimapartnerskabet.

Fredag den 24. januar 2020 afholdt klimapartnerskabet for landtransport sit tredje fællesmøde. Der var et meget stort fremmøde med cirka 50 mennesker, bredt sammensat af topchefer fra interesseorganisationer, virksomheder, fagbevægelsen, miljø- og klimaorganisationer samt eksperter.


Ambitiøse forslag for nedbringelse af CO2-udledning

Forud for det tredje møde i klimapartnerskabet havde deltagerne arbejdet i teams af fem grupper for at kunne fremlægge en række ambitiøse forslag til, hvordan CO2-udledningen kan nedbringes inden for områderne vejgodstransport, varebiler, banegods, bus og taxi samt bæredygtige drivmidler. På fredagens møde var der mulighed for, at alle deltagere kunne give input til gruppernes foreløbige arbejde. Herefter skal de mange input skrives sammen til én samlet rapport. Der er deadline for afrapporteringen til regeringen den 16. marts 2020. Efterfølgende skal alle klimapartnerskaber præsentere deres forslag på en konference i starten af april.

Hver sten skal vendes
Det har været Dansk Erhvervs ambition under hele arbejdet med klimapartnerskabet for landtransport at skabe en proces, der inkluderer en bred række af aktører i og omkring transportbranchen. Formålet har været at sikre, at hver en sten bliver vendt, og at flest muligt bliver hørt, i forsøget på at skitsere, hvordan transportsektoren kan bidrage til at nedbringe CO2-udledningen.

Arbejdet har været et vidnesbyrd om, at det er muligt for en bred vifte af aktører, på tværs af mange områder, at samarbejde konstruktivt og målrettet om at finde løsninger på den grønne omstilling, samtidig med at jobs og konkurrenceevne understøttes. Nu skal vi det sidste stykke i mål frem mod aflevering af klimapartnerskabets afrapportering den 16. marts 2020.

Kontakt

Transport

Jesper Kronborg

Branchedirektør for Dansk Erhverv Transport
Medarbejderprofil