; ;
Gemt

København som vært for ITS Verdenskongres 2018

København har været vært for den årlige ITS Verdenskongres, der var den største nogensinde.

Nyhed

ITS Kongressen afholdes på skift i Europa, Asien og Amerika og der kommer, desværre, til at gå mange år før, at vi kan håbe på at få den til landet igen. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen har arbejdet fokuseret på afholdelsen igennem de sidste 7 år, og det har været alt den tid værd.

I fem dage var hele verdens udviklere, udbydere og anvendere af Intelligente Transportsystemer samlet i og omkring Bella Centeret, hvor selvkørende busser transporterede folk rundt og de nyeste tekniske løsninger blev præsenteret for mere end 10.000 besøgende. Heriblandt mange af de fremtidige købere og anvender af løsningerne.

Det var en bred vifte af besøgende, der både talt ministre og topindustrifolk fra hele verden, og de blev alle præsenteret for de mere end 400 udstilleres ITS løsninger og fik et kig ind i fremtiden, når de var vidne til mange tekniske demonstrationer igennem ugen.

Dansk Erhverv var også med og udgav en daglig podcast fra kongressen i samarbejde med Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen.

Vi fik mulighed for at interviewe en lang række personer om deres syn på ITS og deres egne mærkesager når det kommer til transport og infrastruktur.

Podcasten kan findes her eller direkte vi iTunes podcast app.

Generelt har Danmark et stort fokus på ITS-løsninger, da de kommer til at være i centrum for den fremtidige grønne omstilling i en tid, hvor befolkningen samler sig i og omkring metropolerne, der bliver mere og mere presset for plads. Når vi ikke kan udvide den bestående infrastruktur, og er ved at nå et ulideligt trængselspres og mangel på parkeringsmuligheder, så skal der tænkes i optimeringsløsninger, som f.eks. delebiler og infrastruktur, der tilpasser sig køretøjsmængden, alternative brændstoffer og selvkørende teknologi.

Næste års verdenskongres vil blive afholdt i Singapore i september måned. Den vil helt sikkert også være et besøg værd, hvis man er på de kanter.

Kontakt

Transport

Christoffer Greenfort

Chefkonsulent