; ;
Gemt

Konservativ sejr giver håb om brexit-ro

Alt peger på stor sejr til Boris Johnson. Det kan betyde, at brexit gennemføres på en ordnet måde. Men store knaster udestår stadig, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Nyhed

pressemeddelelse fredag den 13. december 2019

Torsdagens parlamentsvalg med udsigt til konservativt flertal i det britiske parlament vil sandsynligvis betyde, at Storbritannien forlader EU 31. januar. Men der skal stadig forhandles en endelig aftale på plads.

”En af problemerne med brexit har hidtil været, at den britiske regering ikke har haft et flertal bag sig, når den forhandlede med EU. Det ser ud til at blive løst med Boris Johnsons sejr, og dermed bliver udtrædelsen sandsynligvis en realitet. Et muligt hårdt brexit er dermed udskudt, og det er godt dansk erhvervsliv og dansk eksport,” siger Brian Mikkelsen.

Hvis Storbritannien udtræder 31 januar med den aftale, som er indgået med EU, skal der dog stadig forhandles om den endelige handelsaftale, og de forhandlinger kan blive vanskelige at gøre færdige inden slutningen af 2020, som er deadline.

”Hårdt brexit er desværre stadig ikke taget af bordet. Hvis Storbritannien holder fast i, at forhandlinger skal være afsluttet i 2020. Derfor er der stadig en risiko, og det skal danske virksomheder forberede sig på. Jeg håber dog, at retorikken kan komme lidt ned, når nu valget er overstået, og arbejdet skal gøres i de kommende måneder,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef