; ;
Gemt

Kontrolkampagne om mærkning af allergener

18. februar 2020

Fødevarestyrelsen gennemfører fra februar til august 2020 en kontrolkampagne om allergener i fødevarer hos både detail- og engrosvirksomheder, herunder også importører.

Ifølge Fødevarestyrelsen har virksomhederne ikke et tilstrækkeligt kendskab til indholdet af allergene ingredienser i de fødevarer, de sælger og/eller serverer. Det manglende kendskab medfører en øget risiko for, at allergiske forbrugere får fødevarer, de ikke kan tåle.

Fra februar til august 2020 vil Fødevarestyrelsen derfor gennemføre en kontrolkampagne om allergene ingredienser i fødevarer. Kampagnen vil indeholde kontrol af både færdigpakkede og ikke-færdigpakkede fødevarer og vil foregå hos både detail- og engrosvirksomheder, inklusive importører.

Formålet med kontrolkampagnen er at:

  • udbrede kendskabet til reglerne,
  • sikre korrekte oplysninger om allergene ingredienser til forbrugeren og dermed sikre fødevaresikkerheden,
  • sikre god regelefterlevelse, samt
  • følge op på tidligere allergenkampagner.

Læs mere om kontrolkampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside 

Læs mere om allergener i kapitel 18 i Fødevarestyrelsens mærkningsvejledning 

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer