; ;
Gemt

Kontrolkampagne om salg af kød fra en detailvirksomhed til en anden

Til maj igangsætter Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne om salg af kød fra en detailvirksomhed til en anden, også kaldet 1/3-del reglen.

Nyhed

Dansk Erhverv | FØDEVARER - 16. april 2018

Detailvirksomheder må gerne sælge animalske fødevarer til andre detailvirksomheder. En forudsætning er dog, at virksomhederne er registreret hos Fødevarestyrelsen.

Endvidere skal virksomhederne kunne dokumentere, at værdien af de animalske fødevarer, der leveres til andre detailvirksomheder, ikke udgør mere end en tredjedel af deres totale omsætning af animalske fødevarer, heraf navnet 1/3-del reglen.

Fødevarestyrelsen igangsætter i maj en kampagne for at kontrollere, om detailvirksomheder, der leverer animalske produkter til andre detailvirksomheder overholder 1/3-del reglen og betingelserne herfor, særligt kravet om dokumentation.

Kontrollen kan foregå i alle dele af detailhandlen, som fx dagligvarebutikker, slagtere, fiskehandlere og restauranter mv.

Læs mere om kontrolkampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Salg af kød fra en detailvirksomhed til en anden .

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer