; ;
Gemt

Kort nyt om betalinger

28. oktober 2020

Vi bringer tre korte nyheder om betalingsmarkedet. Nyhederne er relevante for dig, der tager imod betalinger i detailhandlen, og de vil give dig en hurtig indflyvning til, hvad der rør sig på betalingsmarkedet og hvad du derfor kan forvente kommer til at ske i fremtiden.

Danskerne betaler fortrinsvist elektronisk
84 pct. af betalingerne i fysisk handel var elektroniske i 2019, bl.a. fordi danskere over 60 år betalte elektronisk 8 ud af 10 gange, det viser ny analyse fra Nationalbanken. Også mobilbetalinger vinder frem – både ved køb af varer og ydelser på nettet og i butikker, og ved betalinger mellem personer. Samtidig bliver kontanter – som en naturlig konsekvens heraf – anvendt mindre og mindre.

Læs analysen her: Danskerne betaler fortrinsvist elektronisk

Betalinger før, under og efter corona-nedlukningen
I forbindelse med corona-nedlukningen af landet, medførte frygt for smitte store omvæltninger i borgernes forbrugsmønstre og betalingsvaner. Betalinger med kontanter faldt, mens kontaktløse kort- og mobilbetalinger og betalinger på internettet vandt frem. Efter landet er åbnet igen, er brugen af kontanter gradvist vokset, men er ikke på samme niveau som før nedlukningen, viser ny analyse fra Nationalbanken.

Læs analysen her: Betalinger før, under og efter corona-nedlukningen

Kommissionens strategi for detailbetalinger
Andelen af digitale betalinger i EU stiger, ligesom vi ser i Danmark. Kommissionen har derfor lanceret en detailhandelsbetalingsstrategi, hvis mål er at borgere og virksomheder i EU skal kunne få gavn af en bred pallette af betalingsmuligheder, skabe egen paneuropæisk betalingsløsning og supportere den internationale rolle for Euroen.

Læs mere her: The Retail Payment Strategy 
Om en detailbetalingsstrategi for EU

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil