; ;
Gemt

Kraftig advarsel fra Dansk Erhverv til regeringen om finansieringen af Arne-reformen

09. oktober 2020

I et interview med Berlingske advarer Brian Mikkelsen kraftigt regeringen mod at finansiere reformen om tidlig tilbagetrækning med en øget aktieavancebeskatning og forlængelse af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode.

 

Regeringen forhandler i øjeblikket med Folketingets partier om den såkaldte Arne-reform, hvor der forventes en politisk aftale i nær fremtid. Det var et af Socialdemokratiets helt centrale valgløfter, hvor man lovede at sikre nedslidte en ret til tidligere tilbagetrækning. Det tegner til at blive en dyr reform, og pengene vil regeringen hente ved at beskatte aktieavancer og muligvis forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode. Finansieringsforslag som kort sagt gør det dyrere og svære at drive virksomhed i Danmark.

Dansk erhvervsliv oplever nu historiske udfordringer med at drive virksomhed. Samtidig står vi over for gigantiske krav til at omstille dansk økonomi. Vi skal sammen indfri klimamålsætningen. Vi skal sammen øge dansk konkurrenceevne gennem investeringer i digitalisering og 5g. Vi skal håndtere den udfordring, at vi bliver fortsat endnu flere ældre. Eksportmarkederne er nedsmeltet. Og vi står over for en global pandemi, som er hård ved dansk erhvervsliv.

Derfor er Brian Mikkelsen kommet med en kraftig advarsel til regeringen i forhold til, hvordan regeringen finder pengene, der skal betale Arnes tur, som reformen på lidt populær vis kaldes.

”Dansk erhvervsliv har ikke brug for flere byrder. De har brug for bedre rammebetingelser. Lige præcis det som statsministeren sagde hun ville på vores årsdag.

Her lød det fra Mette Frederiksen på talerstolen, at hvis danske virksomheder fortsat skal være foran, bl.a. ved hjælp af fuld digitalisering, grøn omstilling og håndtering af en global pandemi, så skal regeringen fra politisk side give de bedste betingelser for det. Men med dette udspil til finansiering af en reform, der trækker raske folk ud af arbejdsmarkedet, vælter regeringen en masse nye skatter og afgifter over på erhvervslivet.

Det her går ud over både små og mellemstore virksomheder. Aktieselskaber, anpartsselskaber og også hårdt ud over danske iværksættere,” siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

”Så jeg vil komme med en kraftig appel til regeringen om at genoverveje, hvordan de finder pengene til arne-reformen. En reform vi i øvrigt mener trækker dansk økonomi i en forkert retning. Hvis regeringen mener, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i, så bliver den simpelthen nødt til at sætte handling bag ordene. Den her finansiering er særdeles skidt og usundt for Danmark.”