; ;
Gemt

Kraftigt fald i antallet af ledige stillinger

Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik mandag viser, at antallet af ledige stillinger i private virksomheder faldt til 24.600 i andet kvartal i år.

Nyhed

07. september 2020

Det er et kraftigt fald på hele 10.900 ledige stillinger sammenlignet med det foregående kvartal.

Tirsdagens tal viser, hvor kraftigt danske virksomheder og det danske arbejdsmarked blev ramt af coronakrisen. Mange virksomheder mistede fra den ene dag til den anden store dele af omsætningen pga. nedlukningen af Danmark. Andre virksomheder, der ikke direkte blev påvirket af nedlukningen, vidste ikke hvilke situation man stod i om et par måneder. Den enorme usikkerhed betød, at virksomhederne i stor stil stoppede med at lede af nye medarbejdere.

Hvis vi går et spadestik dybere i tallene, så viser det sig – ikke overraskende – at det var i Hovedstaden, faldet i antallet af ledige stillinger var størst. Den samme tendens har vi set for udviklingen i arbejdsløsheden, hvor det især var Hovedstanden, der har været hårdt ramt. Det er dermed endnu et tal i rækken, der viser, at det er Hovedstaden, der er ramt hårdest af coronakrisen.

Vi kan glæde os over, at tidlige indikatorer for udviklingen på arbejdsmarkedet tyder på bedring på denne side af sommerferien. Arbejdsløsheden er faldet, og vi ser samtidig flere jobopslag på nettet. Det skyldes, at virksomheder i dag har fået mere klarhed om omfanget af krisen, og derfor har mulighed for at ansætte nye medarbejdere.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil