; ;
Gemt

Kravene til minimumsløn efter beløbsordningen er ændret pr. 1. januar 2019

Tredjelandsborgere, altså borgere uden for EU/EØS/Schweiz, kan alene arbejde i Danmark med en gyldig arbejds- og opholdstilladelse. De kan blandt andet søge om arbejds- og opholdstilladelse efter beløbsordningen, hvis deres løn overstiger et vist beløb, som årligt reguleres.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 21. FEBRUAR 2019

Pr. 1. januar 2019 udgør minimumslønnen efter beløbsordningen 426.985,06 kroner.

Kun grundløn, indbetalinger til arbejdsmarkedspension samt udbetalte feriepenge kan indgå ved opgørelsen af beløbet. Det betyder blandt andet, at fri bil, bolig mv. ikke kan indgå i opgørelsen.

Særligt det første år af ansættelsen er det vigtigt at være opmærksom på, at optjente feriepenge, som først udbetales i et kommende ferieår, ikke indgår i beregningen.

Beløbet skal udbetales til en dansk bankkonto.

Den årlige regulering af beløbsgrænsen gælder alene for nye ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelser. Ved forlængelse af en opholds- og arbejdstilladelse er det beløbsgrænsen på tidspunktet for den første ansøgning, der skal være opfyldt, hvis medarbejderen stadig har det samme job hos arbejdsgiveren. Der er derfor ikke noget krav om, at medarbejdere, der har opholds- og arbejdstilladelse under beløbsordningen, får en lønstigning som følge af den årlige regulering.

Læs mere om beløbsordningen herunder.