; ;
Gemt

Lad ny teknologi virke

Det er sund fornuft at høste gevinsterne ved den nye teknologi blandt andet på transportområdet.

Nyhed

Den teknologiske udvikling går stærkt.

For ikke mange år siden, var internettet ikke opfundet, og kun de færreste havde en mobiltelefon. Dengang var der i øvrigt ikke meget " smart-phone" over de mobile telefoner, som mest af alt mindede om sorte mursten.

De færreste af os tænker nok på, at den teknologiske udvikling påvirker mange fag og brancher. Tag nu for eksempel transportbranchen.

Her giver den stadigt mere sofistikerede teknologi mulighed for at fremme mobiliteten. Intelligent styring af trafikken og øget brug af teknologi i virksomhedernes logistik, i køretøjer og i infrastrukturen sikrer, at transport kan afvikles intelligent, effektivt og sikkert. Det øger produktiviteten, så vi får mere for pengene.

IT kan bidrage til en mere klimavenlig kørsel, en mere sikker trafikafvikling, styrke erhvervslivets konkurrenceevne samt reducere trængslen og dermed spildtiden for os alle sammen.

Det kræver selvfølgelig investeringer, men det kræver også, at lovgivningen løbende tilpasses den nye teknologi. Det vil sige, at det skal sikres, at køretøjer, der har den nyeste teknologi, skal have mulighed for eksempelvis at kunne køre hurtigere og have mere læs ombord end ældre køretøjer.

Naturligvis uden at der gås på kompromis med trafiksikkerheden.

Det vil være tudetosset ikke at høste gevinsterne, som ligger i den nye teknologi til gavn for både virksomhedernes og klimaets bundlinje.

Indlæg bragt i blandt andet Randers Amtsavis.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil