; ;
Gemt

Lad os nu tale privatisering af PostNord

Dansk Erhverv konstaterer, at PostNord nok engang præsterer et dundrende underskud. På tide reelt at drøfte en privatisering af PostNord, lyder det fra erhvervsorganisationen.

Nyhed

Det netop offentliggjorte regnskab for PostNord i Danmark viser atter blodrøde tal. I årets seks første måneder havde PostNord et underskud på ikke mindre end godt 1,2 milliarder svenske kroner.

”Det kan vel knapt nok betegnes som en nyhed, at PostNord har underskud. Spørgsmålet er, hvor længe skal det vare ved, før der handles fra politisk hold? Jeg er med på, at en privatisering af PostNord ikke kan gøres med et knips, men jeg mener, at det er på høje tid, at vi seriøst begynder med at diskutere, hvornår og hvordan PostNord skal privatiseres,” siger Jakob Tietge, fagchef for forretningsservice i Dansk Erhverv.

Milliarder fra staten må ikke medføre unfair konkurrence
Jakob Tietge understreger, at en privatisering af PostNord forudsætter, at selskabet kan afvikle sine forpligtigelser over for medarbejdere, der er ansat som tjenestemænd.

”Det har PostNord fået en pose penge til af ejerkredsen, som den danske stat er en del af. Det essentielle her er så, at pengene bliver brugt til netop det formål. For pengene bør ikke bruges til, at PostNord udvider sin forretning i alle mulige retninger. Man kan jo også frygte, at statsstøtten, som det jo reelt er, vil blive brugt til at komme ind på nye områder, hvor de virksomheder, som allerede opererer på disse områder, så bliver udsat for unfair konkurrence,” siger Jakob Tietge.

Kontakt

Rådgivning & Rekruttering

Jakob Tietge

Fagchef for servicebrancherne
Medarbejderprofil