Gemt

Landets laveste ledighed er i Nordsjælland

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. personer. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret.

Nyhed

Landets laveste ledighed er i Nordsjælland

pdf

Download

Analyse nr. 14|2020 - Februar

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. personer. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret. Det er dog endnu ikke gået mærkbart ud over beskæftigelsesopsvinget på landsplan. Men i løbet af 3. kvartal sidste år kan vi dog se jobtilbagegang i 7 ud af 11 kommuner i Nordsjælland. Vi er dog endnu ikke i en alarmerende situation, fordi beskæftigelsen i Nordsjælland generelt er på et højt niveau. Samtidig har 7 ud af 11 de nordsjællandske kommuner haft jobfremgang i løbet af det seneste år. Derfor bliver det særdeles interessant at følge udviklingen i løbet af det kommende kvartaler.

De fire nordsjællandske kommuner, der har oplevet jobfremgang i 3. kvartal sidste år, er Egedal, Helsingør, Hillerød og Gribskov. Den største jobfremgang finder vi i Egedal kommune, hvor der er blevet skabt 88 fuldtidsjobs i løbet af det seneste kvartal. Det er også

Egedal, der har haft den største jobfremgang over det seneste år, hvor der er skabt knap 300 fuldtidsjobs, svarende til en stigning på 3,4 pct. Det er imponerende højt og til sammenligning er beskæftigelse steget med 1,1 pct. på landsplan i samme periode.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Ivan Kierkegaard

Studentermedhjælper