; ;
Gemt

Lempede krav til mærkning af oksekød

I januar sendte Fødevarestyrelsen et forslag til en ny vejledning om oksekødsmærkning i høring. I forslaget er en overimplementering af EU’s krav om mærkning med det såkaldte referencenummer slettet.

Nyhed

I november 2017 meldte Dansk Erhverv i samarbejde med et medlem et forslag ind til regeringens implementeringsråd om Fødevarestyrelsens krav til mærkning af oksekød. I forslaget blev det beskrevet hvordan Fødevarestyrelsen i sin vejledning om oksekødsmærkning overimplementerede EU’s krav om mærkning med det såkaldte referencenummer – en overimplementering, der potentielt kunne betyde øgede administrative omkostninger for op til 1.000 detailslagtere i Danmark.

Implementeringsrådet valgte at støtte forslaget og som følge heraf, har Fødevarestyrelsen allerede i januar 2018 sendt et forslag til en ny vejledning om oksekødsmærkning i høring, hvor netop den overimplementering, som vi gjorde dem opmærksom på, er slettet.

Hvad er regeringens implementeringsråd?
Regeringens implementeringsråd blev i 2015 sat i verden for at rådgive regeringen om implementering af erhvervsrettet EU-regulering. På baggrund af indkomne forslag fra erhvervslivet skal implementeringsrådet bl.a. identificere og prioritere områder, som skal kigges efter i sømmene for at se, om man i Danmark er gået længere end andre EU lande ved implementeringen af EU-reglerne.

Husk at du som medlem af Dansk Erhverv altid kan henvende dig til os, hvis du oplever, at myndighederne overimplementerer EU’s regler på fødevareområdet eller stiller skrappere krav end i de øvrige EU lande, så kan vi sammen udarbejde et forslag til implementeringsrådet. Rådet mødes fire gange om året for at diskutere indkomne forslag og næste møde er den 6. marts.

Kontakt

Kontakt os

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer