Gemt
Presse og Nyheder

Mange flere turister fra USA

Her er de 3 vigtigste grunde til, at de amerikanske turister strømmer til Danmark.

Nyhed

Dansk Erhverv | Turisme og oplevelse - marts 2018

På trods af en svag dollar voksede antallet af overnatninger fra amerikanske turister i Danmark med 11 pct. i 2017. Det kom ovenpå at vækstraten også i de foregående år havde været meget høj, 19 pct. i 2015 og 10 pct. i 2016. I samme periode var den samlede vækst i antallet af turistovernatninger langt mere beskedent. Med andre ord har de amerikanske turister fået øjnene op for Danmark som feriemål.

Udviklingen i gæster fra USA er interessant, fordi den illustrerer en række pointer omkring tiltrækning af turister og Danmarks konkurrencebetingelser i den moderne globale oplevelsesøkonomi.

For det første ser der ud til at være en effekt af, at dollarkursen steg betragteligt i 2015, og selvom den faldt en smule i 2017 er dollaren stadig styrket betydeligt.

Flyruter er alfa og omega for at tiltrække turister
Desuden er der åbnet en række nye flyruter imellem USA og Danmark, hvor både SAS og Norwegians netværk er stærkt. Dertil kommer indirekte rejsende særligt via Island med IcelandAir og WOW. Tilsammen understøtter disse forhold, at flere amerikanere vælger at tage til Danmark. Valutakursen er som den er, men sidstnævnte kan vi i hvert fald forsøge at påvirke ved at sikre, at de internationale danske lufthavne kan fastholde og udbygge deres position.

Helt grundlæggende er bedre tilgængelighed til landets lufthavne afgørende. Og flere ruter fordrer bedre ruteudvikling, hvor ruteudviklingsprogrammet Global Connected er en del af løsningen.

Amerikanerne er vilde med deres europæiske rødder
Vi skal huske at amerikanerne fortsat er en relativt lille turist-gruppe med 0,7 mio. overnatninger ud af i alt 52,6 mio. overnatninger. I hele Europa er antallet af amerikanske gæster ofte drevet af den såkaldte heritage turisme. I USA er der ca 1.5 millioner amerikanere der har danske rødder. Deres rejselyst til Danmark er stor. Anekdotisk kan det nævnes, at Irland, der er et af de største udvandringslande til USA har mere end 13 mio. kommercielle overnatninger fra USA om året.

Modsat i Irland, så er Amerikanske turister ikke en specielt stor turistgruppe for Danmark. I 2017 tiltrak vi ca. 0,7 mio. overnatninger fra amerikanere. Det samlede antal overnatninger var 52,6 mio. Væksten fra 2014 til 2017 i amerikanske overnatninger var på ca. 220.000, mens den samlede vækst i perioden var på 5,8 mio.

Amerikanerne strømmer også til vores nærmeste konkurrenter
Amerikanerne er ofte i Danmark som led i en rundrejse, hvilket forklarer det lave gennemsnitlige antal overnatningsdage per gæst, som er på under 3 nætter. Dertil kommer amerikanske gæster der er på besøg i landets krydstogthavne, hvor overnatningen i sagens natur ikke tælles med, da gæsterne bortset fra den del der starter eller slutter togtet i København overnatter på skibet.

Væksthistorien om amerikanske gæster til København er således god. Det skandinaviske og nordiske er ”in” i USA medieinteressen fra USA for mode, design og gastronomi er stor.

Eneste malurt i bægeret er måske, at det går endnu bedre i Norge og Sverige. I Sverige steg de amerikanske overnatninger med hele 44% i 2017, mens antallet af amerikanske gæster i Norge steg med 32% i 2017

Læs analysenotatet her: Stor stigning i antal amerikanske turister

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.