Presse og Nyheder

Mange udsving i bilsalget i 2018

Danmarks Statistik har fredag offentliggjort tal for udviklingen i bilsalget frem til og med oktober i år. Fredagens tal viser, at antallet af nyregistrerede biler i oktober endte på 16.600, når der tages højde for den normale sæsonudsving. Dermed blev bilsalget i oktober 13 pct. højere end i september, hvor salget af biler blev trukket ned som følge af nye regler for måling af bilers brændstofforbrug.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 9. november 2018

Salget af biler igennem 2018 har været lidt af en rutsjebanetur. Efter at være kommet stærkt fra start med højt salg i årets første måneder, faldt salget lidt tilbage frem mod sommeren. I august steg salget dog voldsomt, da en del af bilsalget blev fremrykket som følge af de nye måle-regler mht. brændstofforbrug – salget faldt dog tilsvarende tilbage i september.

Udsvingene i bilsalget skyldes dog i højere grad usikkerhed omkring politiske tiltag end ændrede økonomiske forudsætninger. Beskæftigelsen er rekordhøj, ledigheden er lav samtidig og der er pæn reallønsfremgang herhjemme. Det skaber samlet set mere luft i budgettet.

Overordnet set er der i løbet af årets første 10 måneder blevet solgt omkring 185.500 nye biler. Det er 550 biler flere end samme periode sidste år. Der er med andre ord tegn på, at bilsalget i år bliver et af de stærkere – men dog uden den store vækst sammenlignet med sidste år.

 

Kontakt os

Politisk-Økonomisk

Jonas Spendrup Meyer

Økonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.