; ;
Gemt

Medieudspil giver mere fokuseret og samarbejdende DR - men dansk indhold svækkes

Dansk Erhverv ser positivt på store dele af regeringens medieudspil, men ønsker fortsat øget fokus på at afgrænse DR’s rolle i forhold til private medieaktører og at der afsættes flere midler til dansk indholdsproduktion.

Nyhed

Dansk Erhverv ser positivt på, at regeringen med sit medieudspil lægger op til at fokusere og afgrænse DR og skabe en bedre balance mellem DR og private medieudbydere. En bedre balance vil styrke det kommercielle marked og give danskerne bedre adgang til kvalitetsindhold.

Det er en konkret forbedring, at DR skal stille DR-egenproduktion, som DR ikke selv anvender, til rådighed for andre medieplatforme, ligesom Dansk Erhverv er godt tilfreds med, at der skal være øget gennemsigtighed i DRs økonomi. Ligeledes er det yderst positivt, at regeringen lægger op til at øge DRs udlægning af produktion, og at Public Service-Puljen øges til 220 mio. kr. med mulighed for at flere kan søge den. Alle disse initiativer trækker i den rigtige retning i forhold til bede vilkår for det kommercielle tv-marked.

Dansk Erhverv havde dog gerne set, at en større del af besparelserne på DR på 770 mio. kr. blev ført tilbage til dansk indholdsproduktion.

”Vi kan være bekymrede for konsekvenserne for dansk indhold, fordi der er færre midler til indholdsproduktion med det samlede medieudspil. Det vil kunne mærkes hos både producenter og distributører og i sidste ende kan det gå udover tilbuddet til danskerne. Derfor foreslår vi en endnu større public service-pulje,” siger markedsdirektør Mette Feifer.

Vilkårene for kommercielle distributører forværres desværre også ved, at der ikke skal være begrænsninger for, hvor lang tid udenlandske public service-fiktionsserier kan ligge på dr.dk. Her havde Dansk Erhverv i stedet foreslået yderligere begrænsninger, så DR slet ikke kunne have udenlandsk fiktion on-demand.

”Der er behov for, at dr.dk afgrænses nøje og fokuseres på dansk indhold. Derfor er det et skridt i den forkerte retning, når regeringen foreslår, at det skal være lettere for DR stille udenlandsk fiktion til rådighed,” siger Mette Feifer.

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil