; ;
Gemt

Aleris-Hamlet har ordet: Fokus på sundhedsreformen

Dansk Erhverv giver ordet til et medlem, der står midt i politiske forandringer. Denne gang Aleris-Hamlet om den kommende sundhedsreform. Læs interviewet med administrerende direktør hos Aleris-Hamlet, Nis Alstrup.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 11. SEPTEMBER 2018

Det var statsministeren, der under Folketingets afslutningsdebat før sommerferien, annoncerede store omvæltninger på sundhedsområdet.

Dansk Erhverv har derfor taget en snak med Nis Alstrup, administrerende direktør for Aleris-Hamlet, Danmarks største privathospitalskæde om den kommende sundhedsreform.

Med Lars Løkke Rasmussens egne ord, er der er nu lagt op til største reform på sundhedsområdet siden kommunalreformen i 2007. Og de politiske vinde har ladet lyde, at regionerne ikke er fredet. Det er dog ikke regionernes overlevelse, som bekymrer Nis Alstrup. Derimod er det, hvordan de private sundhedsvirksomheder kan bidrage til at levere flere sundhedsydelser til danskerne af høj kvalitet og til en konkurrencedygtig pris.

”Uanset hvem der kommer til at styre sygehusene fremover, så er mit ønske til en kommende sundhedsreform, at vi får taget livtag med den tradition, der har været i regionerne, hvor de både er bestiller og udfører af sundhedsydelser.

I dag er det meget ugennemsigtigt, når regionerne selv leverer alle ydelser, og samtidig også er dem, der skal indkøbe de selv samme ydelser”, siger han. ”Det er en uhensigtsmæssigt dobbeltrolle, som ikke skaber gennemsigtighed. Incitamentet til at samarbejde og fx at trykteste alle regionens ydelser på både kvalitet og pris i det private mangler. Det er ærgerligt, for de private sundhedsvirksomheder, står klar til at bidrage til et effektivt dansk sundhedsvæsen, hvor danskerne får behandling af høj kvalitet” afslutter Nis Alstrup.

Det forventes, at regeringen præsenterer sundhedsreformen i løbet af oktober.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil