; ;
Gemt

Midlertidig procedure for kontrolattester ved import af økologiske fødevarer fra tredjelande

02. april 2020

Fødevarestyrelsen og Toldstyrelsen har udformet nye, midlertidige procedurer for import af økologiske fødevarer som følge af Corona-krisen. Procedurerne gælder indtil videre til den 31. maj 2020.

Under normale omstændigheder skal et økologisk parti fødevarer, importeret fra tredjelande, altid følges af en original papir-kontrolattest (Certificate of Inspection), jf. Kommissionens Forordning 1235/2008, artikel 13.

Indtil den 31. maj 2020 accepterer Fødevarestyrelsen dog, at man som importør printer en kopi af kontrolattesten fra databasen TRACES NT i stedet for at modtage den originale papir-kontrolattest. Det er et krav, at de originale papir-kontrolattester bliver eftersendt til importøren, så hurtigt som muligt. Importøren skal derefter opbevare den af Toldstyrelsen stemplede og underskrevne kopi sammen med den senere modtagende original.

Husk, at kontrolattesten altid skal være godkendt af kontrolorganet i rubrik 18 i TRACES NT.

Undtagelsen sker som følge af Corona-pandemien, der medfører ustabile forhold i tredjelande og i EU. Mange kontrolorganer kan ikke udstede originale papir-kontrolattester, fordi de er underlagt restriktioner. Derudover er det ikke er muligt at få kurér eller postvæsenet til at transportere kontrolattesterne til Danmark.

Skulle der opstå tvivl i de konkrete toldekspeditioner, er man velkommen til at kontakte Dansk Erhverv eller Fødevarestyrelsens importkontor i Aarhus på 21@fvst.dk.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer