Gemt
Presse og Nyheder

Enklere regler skal bekæmpe madspild og fremme økologi

Regeringen vil ændre en række regler på fødevareområdet efter forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler. Ændringerne skal blandt andet bekæmpe madspild og fremme økologien i Danmark.

Nyhed

Dansk Erhverv | FØDEVARER - 27. juli 2018

I februar sendte Virksomhedsforum en række forslag til regelforenklinger på fødevareområdet til regeringen. Dansk Erhverv var med i arbejdet, og fik undervejs mange gode input fra medlemmer. Regeringen har nu gennemgået de mange forslag samt en række tidligere fremsendte forslag, og gennemfører i alt 15 forslag helt eller delvist.

Regeringen vil blandt andet arbejde for at få gennemført forslag om ændring af regler, der hindrer kampen mod madspild. Det drejer sig blandt andet om omfattende mærkningskrav, der gør det vanskeligt at sælge frasorteret frugt og grønt til reduceret pris. Derudover vil regeringen også arbejde for forslag, der udvider brugen af det økologiske spisemærke, for at sikre udbredelsen af økologi og sikre administrative lettelser ved donation af overskydende fødevarer.

Virksomhedsforum for enklere regler har siden 2012 hjulpet skiftende regeringer med at rydde op i regler, der er unødigt byrdefulde for virksomhederne. Virksomhedsforum har indtil videre sendt 741 konkrete forenklingsforslag til regeringen.

I perioden 2012 til 2017 har regeringen gennemført 68 pct. af de forslag fra Virksomhedsforum, som regeringen har givet tilsagn om at gennemføre i perioden.

Har man et forslag til forenkling af en besværlig regel, er der således gode chancer for at få det ændret.

Alle forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler samt regeringens svar kan ses på www.enklereregler.dk.

Alle virksomheder, som oplever ting, der virker unødvendigt besværlige eller byrdefulde, kan nemt skrive til Virksomhedsforum på www.enklereregler.dk eller kontakte Dansk Erhverv, som har en plads forummet. Alle indsendte inputs gennemgås og bearbejdes af Virksomhedsforum for enklere regler, som løbende sender forslagene videre til regeringen. Regeringen har forpligtet sig til at følge forslagene eller forklare, hvorfor det ikke kan lade sig gøre.

Kontakt os

Handel

Jeppe Rønnebæk Kongsbak

Chefkonsulent
Medarbejderprofil
Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Fødevarekonsulent

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.