; ;
Gemt

Minister vil forbyde fluorerede stoffer i indpakning til mad

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil på baggrund af ny EFSA-vurdering forbyde brug af organiske flourerede stoffer i pap og papir til fødevarer og undersøger mulighederne for et nationalt forbud.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 19. FEBRUAR 2019

EFSA offentliggjorde i slutningen af 2018 en ny rapport og risikovurdering af stofferne PFOA og PFOS, der konkluderer, at mennesker kan tåle langt mindre af de to stoffer, end hidtil antaget.

Det har fået Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til at igangsætte en undersøgelse af mulighederne for, som det første land i verdenen, at forbyde brug af flourerede stoffer i pap og papir-emballage. Forbuddet skal gælde indtil et eventuelt EU-forbud træder i kraft.

I Danmark er flere virksomheder opmærksomme på problematikken, og er helt frivilligt begyndt at udfase de flourerede stoffer i emballage mv.

Dansk Erhverv følger undersøgelsen og har blandt andet stillet spørgsmål om fødevarekontaktmaterialer af pap og papir generelt er omfattet, da pressemeddelelsen fra ministeren udelukkende nævner emballage. Ifølge Miljø og fødevareministeriet og fødevarestyrelsen dækker undersøgelsen og dermed sandsynligvis også et eventuelt forbud, både fødevarekontaktmaterialer såsom bagepapir og muffinsforme samt emballage.

Du kan finde rapporten og risikovurderingen på EFSA’s hjemmeside