; ;
Gemt

Moms på gavekort udskudt

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er positiv i forhold til, at bøvlede EU-regler om moms på gavekort nu er skudt til hjørne indtil 1. juli 2019.

Nyhed

pressemeddelelse 12. december 2018

EU har vedtaget et nyt regelsæt for den momsmæssige behandling af gavekort. Ideen med regelsættet er at sikre ens behandling af vouchere/gavekort i alle EU-lande og at undgå, at gavekort pålægges moms i det ene land og ikke pålægges moms i det andet. Implementeringsfristen er den 1. januar 2019, og på trods af, at direktivet blev vedtaget i juni 2016, er det først nu, det danske lovforslag er til 1. behandling i Folketinget.

”Det er et kæmpe problem, fordi de mange berørte danske butikker og andre virksomheder midt i deres allermest travle tid på året ikke har en chance for at tilpasse deres systemer til det nye regelsæt. Dansk Erhverv har derfor opfordret politikerne til at udskyde reglernes ikrafttræden med et halvt år. Vi er meget glade for, at der nu er blevet lyttet,” siger Ulla Brandt, fagchef i Dansk Erhverv.

Plads til forbedring
Ulla Brandt peger på, at EU-reglerne vil medføre en stor ændring for de mange berørte danske virksomheder. Reglerne medfører både et behov for ændrede forretningsgange og tilpasning i forhold til IT-systemer.

”Vi er ikke begejstrede, men når det skal være, så skal der være en ordentlig indkøringstid. Det er der en bedre mulighed for nu. Som sagt skulle regelsættet træde i kraft til nytår, men der er både fortolkningstvivl og afgrænsningsproblemer. Dette på trods af, at EU-direktivet faktisk blev vedtaget for 2 ½ år siden. Det er desværre hverken første eller sikkert ikke sidste gang, at vi halter efter med danske love, der skal implementere EU-momsregler. Her må vi være ærlige og sige, at der er plads til klare forbedringer fra de danske myndigheders side,” siger Ulla Brandt.

Reglernes ikrafttrædelse er udskudt til den 1. juli 2019.

 

Yderligere information: Nye byrdefulde momsregler om gavekort på vej