; ;
Gemt

Nøddeafgiften bortfalder 1. januar 2020

Nøddeafgiften bortfalder endeligt pr. 1. januar 2020. En ny godtgørelsesordning giver virksomheder mulighed for at søge Skattestyrelsen om refusion af den betalte afgift.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 5. december 2019

Pr. 1. januar bortfalder den resterende del af nøddeafgiften. Dansk Erhverv glæder sig over, at afgiften nu fjernes helt. Manøvren med at dele afgiftens bortfald op i to dele har været uhensigtsmæssig af flere årsager, så det er positivt, at vi nu kan vinke farvel til nøddeafgiften.

Dansk Erhverv fortsætter opgøret med de gakkede afgifter, herunder flere afgifter på fødevareområdet. Se mere om vores seneste fokus på grænse- og illegal handel.

Mulighed for godtgørelse
Der kommer en godtgørelsesordning, hvor virksomheder kan søge Skattestyrelsen om refusion af den betalte afgift. De nærmere vilkår bliver først offentliggjort af Skattestyrelsen senere på året, men der vil formentlig være en bagatelgrænse på 500 kroner i afgift, og så skal der afholdes lageroptælling i forbindelse med årsskiftet. Hvis ens varelager er beskedent, er det ikke nødvendigvis umagen værd.

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Branchedirektør for Handel
Medarbejderprofil