; ;
Gemt

Nøglehulsmærket kan nu bruges på ikke-færdigpakkede fødevarer

Det offentlige ernæringsmærke, Nøglehullet, kan nu bruges på en lang række ikke-færdigpakkede fødevarer.

Nyhed

Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, som gør det nemmere for forbrugerne at vælge fødevarer og madretter med lavt indhold af fedt, sukker, salt og et rigt indhold af kostfibre og fuldkorn. Nøglehulsmærket gør det også nemmere for virksomheder at tilbyde ernæringsrigtige valg, da anbefalinger til indholdet af fedt og mættet fedt, sukker, salt og fuldkorn samt fiber er baseret på forskningsresultater og afstemt med branchen, eksperter samt de norske og svenske myndigheder.

Nye regler trådt i kraft
I april 2018 trådte nye regler i kraft, som gør det muligt at bruge Nøglehulsmærket på alle ikke-færdigpakkede fødevarer, der lever op til kravene. Det betyder, at blandt andet supermarkeder, tankstationer, hoteller og spisesteder nu har mulighed for at sætte Nøglehulsmærket på sandwich og salater, men også i delikatesseafdelingens pålæg, udskæringer og oste.

Det er det samlede produkt, der kan nøglehulsmærkes, og det er således opskriften på fx den færdige sandwich, der afgør, hvorvidt produktet kan mærkes med Nøglehullet.

Læs om de nye regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside, Alt om kost.

FAKTA:
Næsten alle danskere kender til Nøglehulsmærket (94%, YouGov 2017), og mange ved, at mærket står for et sundere valg. 

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer