Gemt
Presse og Nyheder

Grænsen for kontaktløse betalinger med Dankort uden PIN-kode hæves

Fra 1. februar 2018 skal dine kunder kun indtaste deres PIN-kode, hvis de betaler kontaktløst for mere end 350 kr. Beløbsgrænsen for kontaktløse Dankortbetalinger hæves for at gøre betalingssituationen lettere.

Nyhed

Dansk Erhverv | HANDEL - 19. december 2017

Efter to et halvt år med kontaktløse betalinger har Nets, bankerne og detailhandlen nu valgt at hæve grænsen for, hvornår man skal indtaste PIN-koden, når man betaler kontaktløst med sit Dankort.

Ved at hæve beløbsgrænsen for køb uden PIN-kode til 350 kr., bliver det hurtigere og lettere for kunden at betale, hvilket reducerer risikoen for kødannelse og får ekspeditionen til at forløbe mere effektivt. Kontaktløse betalinger er også mere sikre, eftersom de også reducerer risikoen for, at kunden får afluret sin PIN-kode i betalingssituationen.

Antallet af kontaktløse betalinger med Dankort er vokset eksplosivt siden starten af 2016 – fra 1,5 pct. til at næsten hver anden betaling nu er kontaktløs.

Det er Nets’ forventning, at den positive udvikling fortsætter i det nye år, hvor de ældste betalingsterminaler skal udskiftes til nye, der understøtter kontaktløse betalinger, og flere danskere vil få et nyt Dankort med kontaktløs funktionalitet.

Den nye beløbsgrænse på 350 kr. træder i kraft fra 1. februar 2018, hvorefter terminalerne gradvist vil blive opdateret til at understøtte dette. Dog vil kunder af sikkerhedsmæssige årsager fortsat lejlighedsvis blive bedt om at indtaste deres PIN-kode ved køb under beløbsgrænsen.

FAKTA

  • 70 pct. af alle Dankort er kontaktløse
  • Mere end 40 pct. af alle transaktioner i fysisk handel foregår kontaktløst
  • Ca. 60 pct. af betalingerne i fysisk handel er under 200 kr. Ca. 85 pct. af transaktionerne er under 350 kr.
  • Kontaktløst misbrug er meget lavt og udgør blot 0,00012 pct. af den samlede omsætning på Dankort, hvilket er lavt i forhold hvor stor en andel kontaktløse betalinger med Dankort udgør.
  • Flere ældre terminaler, som ikke længere lever op til de gældende sikkerhedskrav (PCI), skal udskiftes inden årsskiftet. Disse terminaler vil i vidt omfang blive udskiftet med nye, der understøtter kontaktløse betalinger.

Kilde: Nets

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.