; ;
Gemt

Nu skal dansk økonomi genrejses

06. oktober 2020

Så er Folketingsåret skudt i gang. Det bør handle om at sikre bedst mulige forhold for erhvervslivet, og Dansk Erhverv foreslår seks helt nødvendige tiltag til at sikre, at erhvervslivet kommer tilbage på sporet igen.

 

Coronakrisen har i 2020 været altoverskyggende i stort set alle aspekter af vores liv og samfund. For store dele af erhvervslivet har konsekvenserne været enorme, og der er ingen tvivl om, at der udestår et kæmpe arbejde med at få gang i dansk økonomi igen. Det bærer Dansk Erhvervs indspark til det folketingsår, der netop er gået i gang, da også præg af.

”Næsten hver gang, jeg taler med et medlem, så bliver coronakrisen på et eller andet tidspunkt en del af samtalen. Det er helt naturligt, for den har sendt mange virksomheder ud i torvene, og restriktioner og ændrede forbrugsmønstre fylder fortsat meget. Derfor er det også helt naturligt, at corona også fylder, når jeg taler med ministre og andre politikere. Heldigvis er der lydhørhed og forståelse i forhold til, at der er brug for tiltag til gavn for erhvervslivet, og den lydhørhed arbejder vi benhårdt på at få vekslet til konkrete resultater. Men vi skal ikke kun lave hjælpepakker og holde hånden under virksomheder. Vi har også et ansvar for at skabe de rigtige rammer, der sikrer, at erhvervslivet kommer tilbage på sporet – og her er der brug for politisk handlekraft,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Meget på det politiske tapet
Dansk Erhverv har meget på det politiske tapet. De seks konkrete punkter er en del af det og har til formål at sikre, at bedre rammer for at få gang i erhvervslivet. For at give virksomhederne bedre muligheder for at vinde det tabte tilbage og genskabe danske arbejdspladser.

”Vi skal have en OPS-enhed, som kan sætte gang i et bedre offentligt-privat samarbejde. Vi må bare konstatere, at det ikke kommer af sig selv, og derfor skal der handles på området. Desuden skal der investeres i 5G og forskning, lige som en grøn skattereform også er en nødvendighed. Endelig må der ikke komme flere nye skatter og afgifter fra politisk hold. Tiden er helt enkelt ikke til det,” siger Brian Mikkelsen.

Fakta: Her er Dansk Erhvervs indspil til seks nødvendige tiltag 

  • OPS-enhed til bedre offentligt-privat samarbejde
  • Grøn skattereform (19% selskabsskat og Co2-afgift)
  • Mere ambitiøs forskning (4% af BNP + permanent 130% FoU uden loft)
  • 5G-investeringer
  • Grøn iværksætterhub-initiativ
  • Ingen nye skatter og afgifter (herunder – aktiekapital, lagerbeskatning, méngodtgørelse, bankskat som foreslået)

 

Desuden har Dansk Erhverv foreslår Dansk Erhverv en række yderligere vækstinitiativer. Dem kan du se her

Genrejs dansk økonomi - Dansk Erhvervs indspil til efterårets forhandlinger

pdf

Download