; ;
Gemt

Ny guide: Sådan lever du op til kemikrav for tekstiler

Tøj og tekstiler ender ofte i EU’s register for farlige produkter med tab og dårlig omtale til følge for producenten. Det skal en ny guide lave om på.

Nyhed

Link til Miljøstyrelsens Guide

Ved du, hvilke kemikalier dine produkter indeholder? Har du styr på produktionen – også hos dine leverandørers leverandører?

EU’s RAPEX-register for farlige produkter er fyldt med tøj- og tekstiler, der ikke lever op til reglerne. For producenter kan det have alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis for eksempel en hel tøjlinje må trækkes tilbage, og det kan medføre dårlig omtale af virksomheden.

På vegne af Nordisk Ministerråd har Miljøstyrelsen sammen med de nordiske brancheorganisationer taget initiativ til at udvikle den nye guide ”Safer Textiles”. Den skal gøre det nemmere for især små og mellemstore virksomheder at leve op til krav for tøj og tekstiler.

”Målet har været at gøre det så enkelt som muligt for producenten. Derfor har vi udviklet en trin for trin-guide, hvor man for eksempel kan vælge, at ens produkt består af bomuld med metalknapper og print og derudfra få at vide, hvilke krav der gælder. Det gør det nemt at stille lige præcis de relevante krav til sine leverandører”, siger projektansvarlig i Miljøstyrelsen Louise Fredsbo Karlsson.

”Safer Textiles” er altså en vejledning i at leve op til de gældende regler. Men den er også en god indgang for producenter, der har større ambitioner.

”Bæredygtig mode boomer i de her år, og hvis man gerne vil have et grønt brand, findes der flere konkrete værktøjer til det. Dem har vi også en indgang til, så ”Safer Textiles” er både til de grønne frontløbere og til alle andre tøj- og tekstilvirksomheder – for alle skal jo leve op til lovkravene”, siger Louise Fredsbo Karlsson.

Du kan finde Safer Textiles her