; ;
Gemt

Ny og vigtig vejledning fra Datatilsynet om de registreredes rettigheder

Den nye persondataforordning kræver, at virksomhederne oplyser de registrerede om formålet med registreringen, hvorfra dataene indhentes og om deres rettigheder i øvrigt. Det er på højeste tid, at alle kommer i gang med dette arbejde.

Nyhed

Kun få har en persondatapolitik
Alle virksomheder har persondata i deres systemer, enten de sædvanlige informationer om medarbejderne eller kontaktinformationer på kunder eller leverandører. Derfor skal persondatareglerne overholdes. De færreste virksomheder har dog nedfældet en egentlig persondatapolitik. Dette er i hvert fald det indtryk, man får, når man surfer lidt rundt på danske virksomheders hjemmesider. Det er ellers oplagt at have noget information om ens persondatahåndtering liggende der, da dette jo er virksomhedens ansigt udadtil, og mange virksomheder ligeledes indsamler en hel del persondata via deres hjemmeside - typisk data på kunder eller potentielle kunder.

Hav noget information liggende på hjemmesiden
Datatilsynet har for nylig udgivet den længe ventede vejledning om de registreredes rettigheder. Hent vejledningen her.

Vejledningen indeholder nyttig information om, hvordan man opfylder sin oplysningspligt over for de registrerede. Bagerst i vejledningen er der et par skemaer, man kan gøre brug af, og det må stærkt tilrådes, at virksomhederne allersenest den 25. maj har formuleret en datapolitik, der er klar til at blive offentliggjort på hjemmesiden - for intet er nemmere for Datatilsynet end hjemme fra kontoret at surfe på forskellige virksomheders hjemmesider for at se, hvordan det går med implementeringen af reglerne.

Persondata skaffet fra tredjemand - leadgenerering
Sluttelig gør vejledningen opmærksom på, at man også skal informere personer om, at de er registreret i ens systemer, såfremt dataene stammer fra andre end den registrerede. Dette kunne eksempelvis være tilfældet ved leadgenerering. Dette vil komme som en overraskelse for de fleste. Også her indeholder vejledningen et udkast til et brev, som man kan sende til den registrerede, så man ikke er helt på bar bund.

Kontakt

Handel

Sven Petersen

Erhvervsjuridisk fagchef
Medarbejderprofil