; ;
Gemt

Ny pulje: Styrk din branches arbejde med samfundsansvar og Verdensmålene

11. august 2020

Ansøg om tilskud til udvikling af brancheorienterede værktøjer og vejledning, der kan fremme små og mellemstore virksomheders arbejde med samfundsansvar og Verdensmålene.

Omstillingen til mere bæredygtige forretningsmodeller er for flere brancher og virksomheder ofte udfordret af mangel på branchespecifikke værktøjer og viden. Denne udfordring gør sig særligt gældende hos de danske SMV’er.

Dansk Erhverv mener, at vejledning målrettet de individuelle brancher bedst kan hjælpe virksomhederne videre med Verdensmålene og ikke mindst gribe de muligheder, som målene udgør.

Overvej derfor, om din brancheforening eller din virksomhed bør søge om støtte til udvikling af for eksempel en ny branchestrategi, guideline, håndbog eller anden aktivitet, der kan være med til at flytte SMV’er i jeres branche i en mere bæredygtig retning.

Fakta om puljen
Frem til den 3. september 2020 er det muligt for virksomheder, organisationer, foreninger og enkeltpersoner at ansøge. Ansøgning kan også ske i et samarbejde mellem flere aktører. Det afgørende er, at projektet er rettet mod en velafgrænset branche eller sektor med en væsentlig andel af SMV’er.

Tilskuddet kan dække op til 80 procent af omkostningerne forbundet med projektet. Der stilles altså krav om, at ansøger kan stille med en privat medfinansiering på mindst 20 procent.

Ansøgning om tilskud til udførelsen af projektet kan maksimalt udgøres af 500.000 kroner per projekt og skal minimum være på 100.000 kroner.

Der er ikke opført specifikke krav til projektets produkt eller aktivitet, andet end at projektet overordnet skal bidrage til, at flere SMV’er kan igangsætte et strategisk arbejde med samfundsansvar og Verdensmålene.

Puljen er lanceret af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål.

Læs mere om puljen her: Pulje til branchernes arbejde med samfundsansvar og Verdensmålene.

Få mere inspiration til, hvordan din brancheorganisation kommer i gang med at arbejde med Verdensmålene og skabe værdi for branchen og for medlemsvirksomhederne her: Gode råd om Verdensmålene.

 

Relaterede artikler