; ;
Gemt

Ny udbudslov hjælper små virksomheder til flere opgaver

En ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at den nye udbudslov har gjort det lettere for mindre virksomheder med færre end 50 ansatte at vinde udbud i det offentlige. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Dansk Erhverv har længe arbejdet hårdt for at sætte udfordringerne i udbudsloven på politikernes dagsorden. Det er nemlig altafgørende for et stærkt og velfungerende marked, at private virksomheder har mulighed for at byde ind på opgaver i det offentlige på fair og lige vilkår. Derfor kommer det også som en glædelig nyhed, at den nye udbudslov har gjort det lettere for mindre virksomheder at vinde offentlige udbud.

”Det er meget positivt, at mindre virksomheder med under 50 ansatte vinder flere udbud med den ”nye ”udbudslov. Det er de relativt mindre opgaver, der vindes af SMV’erne, så jeg kan da kun opfordre ordregiverne til  at anvende ”opdel eller forklar” -princippet  endnu mere”, siger markedschef for oplevelse og velfærd i Dansk Erhverv, Morten Jung og fortsætter:

”Faktisk vil jeg bare gerne opfordre det offentlige til bare at konkurrenceudsætte flere opgaver. Vi skal som samfund håndtere opgaven med endnu flere børn og ældre i den meget nære fremtid, og derfor er nye løsninger nødvendige. Løsningerne kan vi  få ved aktivering af den kreative kraft i de små og mindre virksomheder, så det er da bare om at komme i gang med endnu flere udbud”, siger Morten Jung.

Læs mere i rapporten på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside her.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil