; ;
Gemt

Nye CFC-beskatningsregler sparket til hjørne

I et lovforslag, der netop nu behandles i Folketinget, er det lykkedes Dansk Erhverv at få udskudt den del, der omhandler nye CFC-regler. Det sparer umiddelbart erhvervslivet for milliarder af kroner.

Nyhed

14. december 2018 - Af Jacob Ravn, skattepolitisk chef, Dansk Erhverv

CFC-regler er regler, der handler om, at virksomheder ikke skal kunne placere finansiel indkomst i lavt beskattede udenlandske datterselskaber, og er derfor generelt en fornuftig regel, men de nye regler, der blev fremsat medførte en stor ekstra skattebyrde på adskillige milliarder for danske virksomheder og et meget stort administrativt bøvl, da mængden af udenlandske datterselskaber, der ville blive CFC-beskattet ville stige voldsomt, og ville ramme helt almindelig driftsdatterselskaber i alle andre EU-lande.

Dette skyldtes, at reglerne medførte at bl.a. immaterielle aktiver, som var knyttet til fysiske produkter (lægemidler, legoklodser, m.v.) blev omfattet af CFC-reglerne. Dansk Erhverv havde gerne set, at man havde fået indført nye CFC-regler, men havde foretrukket, at man havde indført de nye regler som en minimumsimplementering og ikke blot havde bygget oven på de eksisterende regler. Dansk Erhverv havde i forbindelse med behandlingen af lovforslaget en god dialog med Skatteministeriet om at ændre i det fremsatte lovforslag og det var lykkedes at nå en løsning, som var bedre end det fremsatte. Skatteministeriet valgte dog selv til sidst selv at trække lovforslaget.

Da CFC-reglerne vedrører en implementering af et EU-direktiv (ATAD), så vil et lovforslag om nye CFC-regler blive genfremsat. Dansk Erhverv håber i den forbindelse, at man starter helt forfra og skeler til de regler, der bl.a. findes i Sverige og Finland som er væsentligt mindre byrdefulde for erhvervslivet.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil