; ;
Gemt

Nye krav om ladestandere til elbiler træder i kraft

Nye krav betyder flere ladestandere på erhvervsbygningers parkeringspladser. Reglerne træder i kraft d. 9. juli 2018.

Nyhed

De nye regler i EU's Bygningsdirektiv træder i kraft den 09. juli 2018, efter de blev godkendt af Rådet og Parlamentet. Reglerne er blevet vedtaget som led i arbejdet med at reducere den europæiske CO2-udledning, der har til sigte, at medlemsstaterne efterlever fælles miljømål, som de fremgår af bl.a. Parisaftalen.

Ladestandere til elbiler, når du har mere end 10 parkeringspladser 
Reglerne stiller specifikke krav om etablering af infrastruktur til opladning af elbiler i forbindelse med nybyggerier og større renovering af erhvervsbygninger, der har med mere end 10 parkeringspladser. Her skal der som minimum opføres en ladestander, og du skal sikre, at 20 pct. af det samlede antal parkeringspladser bliver gjort klar til opførelse af flere ladestandere. Det skal du bl.a. gøre ved at føre rør til ledninger ind til udvalgte parkeringspladser.

Fra 2025 vil alle medlemslande blive pålagt at indføre nationale regler om et minimums antal ladestandere ved at alle erhvervsbygninger, der har mere end 20 parkeringspladser. 

Det er dog vigtigt at nævne, at små og mellemstore virksomheder (SMV’er) samt allerede planlagte nybyggerier eller renovering falder udenfor reglerne og er undtaget for ovenstående krav.

Dansk Erhverv støtter naturligvis tiltag, der kan være med til at sikre fremtidens miljø, så længe det gøres med omtanke.

Alternative drivmidler er et vigtigt værktøj til at nå disse mål, og eldrevne køretøjer er centrale i den sammenhæng. Det betyder dog ikke, at man skal glemme andre muligheder som gas, brint og bio.

Fokus bør derfor ikke være på én af disse drivmidler fremfor de andre, men man bør have en åben og bred tilgang til forskning og udrulning i praksis gennem en teknologineutral tilgang, så ingen muligheder overses.

Kontakt

Transport

Christoffer Greenfort

Chefkonsulent