; ;
Gemt

Nye krav til CE-mærkning

Grydelapper og grillhandsker skal i fremtiden CE-mærkes. Bliv klogere på de nye regler for personligt beskyttelsesudstyr.

Nyhed

DANSK ERHVERV | HANDEL - 19. MARTS 2019

PPE-forordningen, der stiller krav til personligt beskyttelsesudstyr, trådte i kraft sidste år, den 21. april 2018, og bl.a. grydelapper samt grillhandsker er omfattet og skal derfor CE-mærkes.

Hvornår træder det i kraft?
Varer der allerede er produceret, og på en hvilken som helst måde er promoveret overfor kunder eller forhandlere inden den 20. april 2019, må fortsat sælges indtil lagrene er udtømt.

Der foregå lige nu en del diskussioner om definitionen af ”placing on the market”, og vi har derfor behov for at lave en rettelse til information fra den 23. maj 2018, som er sendt ud via vores nyhedsbrev, hvori der stod at personligt beskyttelsesudstyr ikke kunne sælges uden CE mærkning efter den 21. april 2019. Det kan det godt, hvis det har været placeret på markedet inden den 21. april 2018.

Grydelapper og grillhandsker skal kategoriseres som kat. II. Det fremgår af vejledningen PPE regulation guidelines, punkt 9.1. og 9.15 s. 157-158.

Læs mere i EU-Kommissionens vejledning til forordningen.

Har du spørgsmål til CE-mærkning, og er du medlem af Dansk Erhverv, er du velkommen til at kontakte os.