; ;
Gemt

Nye overgangsregler for elever med gymnasial uddannelse i forbindelse med indgåelse af uddannelsesaftaler

Med den politiske aftale af 22. november 2018 ”Fra folkeskole til faglært” er der trådt nye overgangsregler i kraft for studenter, der vil påbegynde en merkantil erhvervsuddannelse. Læs her, hvem de nye overgangsregler indbefatter.

Nyhed

DANSK ERHVERV | UDDANNELSE - 27. MARTS 2019

Med den politiske aftale af 22. november 2018 ”Fra folkeskole til faglært” vil hhx-studenter og elever med merkantil eux 1. del, der ønsker at påbegynde en merkantil erhvervsuddannelse, fremover få standardmerit for hele grundforløbet og dermed kunne begynde direkte på hovedforløbet. Samtidig vil stx-, htx-, hf- og eux-studenter, der ønsker at påbegynde en merkantil erhvervsuddannelse, få afkortet grundforløbet fra i dag 10 uger til 5 uger.

Da ændringerne først træder i kraft den 1. august 2019, har flere virksomheder spurgt til, hvilket forløb studenterne skal gennemføre, hvis uddannelsesaftalen indgås inden den 1. august 2019. Dansk Erhverv har været i dialog med Undervisningsministeriet og fået følgende oplyst:

  • De nye regler vil blive udmøntet i uddannelsesbekendtgørelser, som forventes udstedt inden udgangen af marts måned. Bekendtgørelserne vil træde i kraft den 1. august 2019.
  • Så snart de nye uddannelsesbekendtgørelser er udstedt, vil det være muligt at indgå uddannelsesaftaler efter de nye regler, hvis elevens uddannelsesaftale påbegyndes 1. august eller senere. I det tilfælde vil hhx-studenter og elever med merkantil eux 1. del således kunne starte direkte i virksomheden uden grundforløb og forløbet for de øvrige studenter vil være 5 uger.
  • Hvis en uddannelsesaftale er indgået før de nye bekendtgørelser udstedes, og uddannelsen skal påbegyndes efter den 1. august 2019, vil elev og virksomhed være nødt til enten at udarbejde et tillæg til uddannelsesaftalen eller erstatte uddannelsesaftalen med en ny aftale.


Denne information har ministeriet også udsendt til skolerne og de faglige udvalg den 15. marts 2019. I bør således allerede nu kunne få rådgivning og vejledning herom fra de skoler, I normalt benytter.

Dansk Erhverv vil udsende en nyhed i Kort Nyt Personale, så snart uddannelsesbekendtgørelserne med de nye regler er udstedt. Abonnerer du ikke allerede på nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig her.

Kontakt Dansk Erhverv, hvis du spørgsmål til den nye ordning.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil