; ;
Gemt

Nye regler for Click & Collect: Betal i butikken

08. februar 2021

En ny bekendtgørelse gør det muligt for forbrugeren at betale i butikken ved Click & Collect. De øvrige regler for fjernsalg er fortsat gældende og en forudbestilling af varen er stadig et krav.


Dansk Erhverv har længe presset på for en lempelse af reglerne for Click & Collect og fra mandag d. 8. februar, bliver det muligt at betale for sine varer ved afhentning, i stedet for det hidtidige krav om, at alle betalinger skulle foregå elektronisk inden afhentning.

Dansk Erhverv forventer, at denne lempelse vil medføre et øget salg i en lang række mindre butikker i specialvarehandlen, der indtil nu ikke har haft mulighed for at sælge, fordi de ikke har haft en onlineløsning som har kunne håndtere betalinger.

Dansk Erhverv presser fortsat på, for at gøre det muligt at indlevere varer til reparation, reklamation eller ombytning, og at det bliver muligt for butikkerne at tilbyde tidsbestilling til kunderne for eksempel ved autoforhandlere og køkkenbutikker mv.

Presser på for en genåbning på lavt blus
Dansk Erhverv har foreslået en snarlig genåbning af udvalgsvarehandlen med en faseopdelt plan, som primært baseres på tidligere restriktioner, og som er understøttet af evidens, så som afstand, afskærmning og håndsprit, men også suppleret med visse nye skærpede restriktioner og opfordringer.

Læs mere: 

Dansk Erhvervs Genåbningsplan for udvalgsvarehandlen 

Erhvervsministeriets QAs om nedlukning af detailhandlen (7.2.2021)

Læs mere om restriktioner i detailhandlen 

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Branchedirektør for Handel
Medarbejderprofil