; ;
Gemt

Nye regler om aroma i økologiske fødevarer fra 2021

Den 1. januar 2021 træder en ny økologiforordning i kraft, som skal sørge for, at vilkårene og reglerne for økologi bliver mere ens på tværs af EU. En af de ændringer, som den nye forordning bringer med sig, drejer sig om aromastoffer og -præparater.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 14. januar 2020

Ifølge den nye økologiforordning, (EU) 2018/848, som finder anvendelse fra 1. januar 2021, skal aromastoffer og -præparater nu tælle med som "landbrugsingredienser", når det fx skal beregnes, om en økologisk fødevare lever op til kravet om at indeholde mindst 95 % økologiske landbrugsingredienser (beregnet på grundlag af den samlede mængde landbrugsingredienser i varen).

Når aromastoffer og/eller -præparater anvendes i økologiske fødevarer, skal de således tælle med som enten økologiske eller konventionelle landbrugsingredienser – afhængigt af, om de er økologiske iht. økologiforordningen eller ej.

Indtil den nye forordning træder i kraft i januar 2021, er det de nugældende regler i økologiforordning (EF) Nr. 834/2007, som gælder. Ifølge disse skal aromastoffer og -præparater ikke tælle med som "landbrugsingredienser".

Både ifølge den nugældende og den nye økologiforordning tillades kun naturlige aromastoffer og -præparater til økologiske fødevarer, som det er defineret i aromareglerne.

Se den nye økologiforordning her: Europa-parlamentets og rådets forordning (EU) 2018/848.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Ny økologiforordning fra 1. januar 2021.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer