; ;
Gemt

Nyt digitalt værktøj hjælper med import og eksport

28. oktober 2020

EU-kommissionen har netop lanceret et nyt digitalt værktøj, der skal hjælpe eksportører og importører med at tarifere korrekt og sikre, at de opnår de muligheder for toldfrihed eller nedsat told, som diverse frihandelsaftaler måtte give mulighed for.

Dansk Erhverv skrev i 2017 et brev til den daværende EU-kommissær for handel om vigtigheden af at få et gratis digitalt værktøj, der kan hjælpe med at tarifere importvarer korrekt. Nu er det endelig kommet!

Mindre eksportører og importører har i årevis efterlyst et brugervenligt digitalt værktøj, der kan hjælpe dem med at tarifere deres importvarer korrekt og sikre, at de opnår de muligheder for toldfrihed eller nedsat told, som diverse frihandelsaftaler måtte give dem mulighed for.

EU-Kommissionen har netop lanceret dette: Exporting from the EU, importing into the EU - all you need to know.

En af de største udfordringer for små og mellemstore virksomheder, som handler med udlandet, har været de ofte ganske komplicerede oprindelsesregler i frihandelsaftaler, ligesom der for bestemte varegruppers vedkommende med meget regulering såsom medicin, medicinsk udstyr, fødevarer, legetøj og kemikalier er henvisninger i værktøjet til de krav og standarder, som ens varer skal overholde.

Som det fremgår, rummer værktøjet tilmed en hel del mere end blot hjælp til tarifering og mulighederne for præferencetold.

EU-Kommissionen har således med overskuelige drop-down menuer forsøgt at samle så godt som al nødvendig information, som man skal kende til som eksportør eller importør ét sted. Og for det fortjener Kommissionen ros og et skulderklap fra Dansk Erhverv.

Kontakt

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil