; ;
Gemt

Nyt godkendt importkontrolsted på Sjælland fra 1. januar 2019

I sidste øjeblik er der fundet en løsning på det manglende importkontrolsted på Sjælland fra 1. januar 2019.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 22. JANUAR 2019

Fødevarestyrelsen meddelte kort før jul, at der er fundet en løsning på problemet om et manglende importkontrolsted på Sjælland, som ellers ville være tilfældet efter 1. januar 2019. I sidste øjeblik er et nyt importkontrolsted på Sjælland blevet godkendt, og de tager allerede nu imod andres varer på Sjælland. Det nye kontrolsted er beliggende i Københavns Havn.

De nye oplysninger er lagt ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside under Udpegede importkontrolsteder for ikke-animalske fødevarer.

I samme anledning er der blevet redigeret på hjemmesiden, så virksomheder fremover finder kontaktinformationer på de virksomheder, der tager imod andre virksomheders varer, under det relevante DPE (dvs. under overskriften ”Designated Points of Entry (DPE) for fødevarer og plastkøkkenartikler”). Dette har længe været et ønske fra erhvervet, som Fødevarestyrelsen nu har imødekommet.

Fødevarestyrelsen opfordrer alle importører af ikke-animalske fødevarer og plastkøkkenartikler til at orientere sig på den nye side.