; ;
Gemt

Nyt samarbejde om en dansk og EU-standard for due diligence

10. november 2020

Et nyt partnerskab vil udvikle den første egentlige og offentlige standard for due diligences af SMV’er. Der er lige nu åbent for at involvere sig i arbejdet, der vil skabe Danmarks og EU’s første offentlige standard for due diligence og et digitalt værktøj, der kan forberede SMV’er på salg, investeringer, generationsskifte eller større låneaftaler og strategiske samarbejder.

Det sker i samarbejde med andre non-profit SMV-interessenter i dansk erhvervsliv, herunder DanBan, IDDAS og DANAK. 

Partnerskabet søger folk som enten er eller har været direktør eller leder i en virksomhed, som har erfaring med salg eller køb af en virksomhed, eller som på en anden vis har været professionelt involveret i en due diligence proces. Du får sammen med 100 andre kompetente ledere mulighed for at sætte et væsentligt aftryk for fremtiden ved at deltage i dette samarbejde, der kan skabe markante forretningsmæssige forbedringer i din og andres virksomhed.  

Arbejdet forventes at tage 2-3 måneder, og du kan enten deltage i en ekspertgruppe, der udvikler forslag med ca. 2-3 timer om ugen, eller ca. ½-1 time om ugen i generalistgruppen, der diskuterer og korrigerer forslagene.  

Arbejdet skal sikre en helt ny gennemsigtighed i vurderingen og verificeringen af virksomhedens ledelse, processer og systemer, således at afsender og modtager har samme udgangspunkt for at forstå informationerne og vurdere disse. Målet er at etablere en offentlig tilgængelig ledelsesstandard for, hvordan man bedst muligt kan dokumentere en virksomheds niveau for ledelse, processer og systemer indenfor alle værdiskabende områder i værdikæden og dermed dokumentere det udviklingsmæssige niveau for hvert af disse områder. Derudover vil den give svar på, hvilke risici der eksisterer i en virksomhed.  

Tilmelding til arbejdsgruppen sker gennem LinkedInTilmeldingslink til SMV Due Diligence - IDDAS Danmark