; ;
Gemt

Ordnung muss sein

Tyskland har indført høj bøde for manglende tilmelding til producentansvaret for emballage. De nye regler gælder alle virksomheder, der sætter emballerede vare på det tyske marked – check om du er omfattet.

Nyhed

DANSK ERHVERV | HANDEL - 29. JANUAR 2019

Fra den 1.1.2019 virker den nye tyske emballagelov VerpackG. Emballageloven gælder for alle, der som første omsætningsled markedsfører emballager/-produkter i Tyskland – dvs. for producenter, importører, handelsfirmaer, onlineforhandlere mv. Loven har nye bestemmelser og forpligtelser, som du skal være opmærksom på.

Overtrædes den nye lovgivning kan det koste virksomheden op imod 200.000 euro i bøde.

Alle emballager skal være underlagt et producentansvar når de bringes ind på det tyske marked, og den omfatter alle emballage, som ender hos de tyske forbrugere. Der er ikke en bagatelgrænse. Emballage, der ender som erhvervsaffald, er ikke omfattet.
Loven gælder i udgangspunktet for alle danske virksomheder – fysiske og webshops – samt danske importører i Tyskland.

Princippet er, at det er producenternes ansvar at registrere sig i den nye LUCID-database. 

Den nye tyske emballagelov håndhæves af den ny tysk myndighed Zentralle Stelle.

Hensigten stramningen af loven i Tyskland er mere effektiv at undgå ikke-registreret emballage, hvorved producenter ikke er med til at betale affaldshåndteringen af emballagerne. Den tyske markedsinspektion viser at op imod 50 procent af emballagen har været uregistreret.

I bør tjekke op på hvordan I er omfattet evt. ved at kontakte VerpackG direkte eller det tyske handelskammer. I kan læse mere om de nye tyske regler på det Tyske Handelskammers hjemmeside.