; ;
Gemt

Overblik: Alle Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2018

Udover den almindelige fødevarekontrol sætter Fødevarestyrelsen også fokus på særlige områder med en række kontrolkampagner i 2018. Få overblikket her.

Nyhed

Fødevarestyrelsen udvælger hvert år en række områder, som skønnes at have behov for en særlig kontrolindsats på baggrund af en risiko- og behovsvurdering. En risiko kan i denne sammenhæng være alt fra fx et kendt problem inden for et givent område til et ønske om at afdække, eller indsamle større viden om specifikke forhold.

Kontrolkampagnerne gennemføres typisk uanmeldt og af en eller flere tilsynsførende. Det kan enten foregå som særskilte kontrolbesøg eller i forbindelse med den ordinære kontrol. Alt efter kontrolbesøgets formål, kan kontrollen omfatte en eller flere af følgende elementer:

  • Prøvetagning
  • Inspektion af de fysiske forhold
  • Kontrol af dokumenter

Nedenfor kan du se alle Fødevarestyrelsens planlagte kontrolkampagner i 2018. Årets kampagner udvælges efter en risiko- og behovsvurdering, men kan i årets løb omprioriteres og justeres, hvis det bliver relevant.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2018

Operation OPSON - November 2017 til marts 2018

Brug af fødevarekontaktmaterialer i fødevarevirksomheder - Februar til december 2018

Tilsætningsstoffer i færdigpakkede fødevarer importeret fra tredjelande - Februar til december 2018

Hjælp til at forstå og følge reglerne - Marts til oktober 2018

Instruktion af medarbejdere i fødevarevirksomheder - Marts til december 2018

Kontrol af importører af fisk - April til juli 2018

Dyrevelfærdsmærket skal bruges korrekt - April til oktober 2018

Salg af kød fra en detailvirksomhed til en anden - Maj til juni 2018

Eksport af kød, foder og animalske biprodukter - Maj til juni 2018

Listeria skal styres - Maj til oktober 2018

Sportsdrikke og energigel skal holde det de lover - September til november 2018

Der må ikke være gluten i glutenfri produkter - September til november 2018

Rene dyr giver høj fødevaresikkerhed - September til november 2018

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer