; ;
Gemt

Pigerne bedst til matematik i gymnasiet

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at pigerne får højere matematikkarakterer i gymnasiet, men de fravælger senere i høj grad de matematiske uddannelser. Bekymrende, lyder det fra erhvervsorganisationen.

Nyhed

pressemeddelelse 7. marts 2019

Mens drengene er en smule bedre til matematik i grundskolen, så ser det helt anderledes ud i gymnasiet. På tværs af gymnasiale uddannelser får pigerne bedre karakter i matematik. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv. Selv om matematik er en styrkeposition for gymnasiepigerne, så fravælger de i meget høj grad de matematiske uddannelser, når de skal læse videre.

 ”Matematik er grundlaget for it, og selv om vi har stor mangel på it-kandidater, så var der kun 27 pct. kvinder IT-uddannelserne ved årets optag. Det er bekymrende, fordi vi som samfund har al mulig interesse i at få det maksimale ud af vores talentmasse. Når nu kvinderne får bedre karakterer i matematik, bør det også være muligt at få flere af dem ind på de uddannelser, der har et højt matematisk indhold. Det er i høj grad inden for disse uddannelser, at virksomhederne har svært ved at få nok kvalificeret arbejdskraft, ” siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

Også fokus på drengene
Mads Eriksen understreger, at analysen også kalder på fokus på gymnasiedrengene.

”Vi er nødt til at undersøge nærmere, hvorfor der er så store kønsforskelle både i grundskolen og gymnasiet. Det er naturligvis også et problem, at drenge så at sige falder igennem et så vigtigt fag som matematik, når de kommer i gymnasiet. Det skal der handles på,” siger Mads Eriksen.

Pigerne er bedst til matematik i gymnasiet - Analyse

pdf

Download

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen Storm

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil