; ;
Gemt

Praktikpladsen.dk i forbedret og ny udgave

Undervisningsministeriet har opdateret deres praktikpladsportal ”Praktikpladsen.dk”. Det er sket i forbindelse med Trepartsaftalen, der skal sikre lettere muligheder for virksomheder og elever, der indgår uddannelsesaftaler.

Nyhed

Dansk Erhverv | UDDANNELSE - 29. oktober 2018

Forbedringer og nye tiltag på portalen
Praktikpladsen.dk er blevet opdateret med et nyt og tidssvarende design, som er med til at give brugerne – virksomheder og praktikpladssøgende – et bedre overblik over portalens mange funktioner og muligheder. Portalen kan nu også tilgås via smartphone og tablet, hvilket især benyttes af elever som søger praktikpladser.

Som følge af de nye tiltag på hjemmesiden, er det blandt andet blevet lettere for virksomhederne at have overblik over egne stillingsopslag og praktikpladsgodkendelser, som er det, der kræves, for at kunne ansætte elever i virksomhederne.

En anden væsentlig forbedring er, at portalen nu kan præsentere relevante match til både elever og virksomheder igennem begge parters personlige profiler. Eleven vil få en notifikation inde på portalen, hvis en virksomhed har slået en praktikplads op, som er relevant for elevens uddannelse. På samme måde vil virksomhederne også blive præsenteret for relevante elever, som matcher deres opslag på portalen.
Dette er en klar fordel for både elev og virksomhed, da denne funktion er med til at gøre begge parter opmærksomme på en potentiel elev eller praktikplads.

Gode råd og regler til virksomhederne
Under overskriften ”Gode råd og regler om ansættelser af elever” er det muligt at finde materiale på portalen vedrørende ansættelse af elever. Materialet skal være med til at gøre det mere overskueligt for virksomheder at tage elever ind.
Praktikpladsen.dk vil fortsat og løbende blive forbedret med nye funktionaliteter, som skal hjælpe elever og virksomheder med at finde de bedste match i fremtiden.

Vil du vide mere?
Dansk Erhverv har udviklet en række guides til dig, der ønsker elever. Læs her, hvordan man søger og ansætter elever: