; ;
Gemt

Rekordmange fag til DM i Skills 2018

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. I januar blev konkurrencen afholdt for ottende gang. Til konkurrencen, der foregik i MCH Messecenter Herning, var der tilmeldt 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag, hvilket var rekordmange.

Nyhed

Hvad er DM i Skills?
DM i Skills er en årlig konkurrence/messe, som hvert år afholdes et nyt sted i landet. Formålet med DM i Skills er todelt. For det første er DM i Skills talentpleje for de dygtigste elever og lærlinge, ved at de får muligheden for at yde det ypperste i konkurrence med andre elever/lærlinge og dermed måske kan ende som Danmarks bedste faglærte inden for deres fagområde.

For det andet giver DM i Skills også uddannelsessøgende og deres forældre og lærere, det politiske system og samfundet generelt alletiders chance for at få et billede af rigtig mange af de 105 erhvervsuddannelser, der findes og hvad de indeholder.

Dansk Erhverv støtter og deltager
Da det er alle tiders udstillingsvindue for en del af de fag, uddannelser og brancher, som Dansk Erhverv repræsentere, bidrager Dansk Erhverv økonomisk til konkurrencerne, som knytter sig til Bageruddannelsen, Konditoruddannelsen, Gourmetslagteruddannelsen og Detailhandelsuddannelsen. Ligeledes har Dansk Erhverv bidraget til Handelsuddannelsens stand, som igen i år var taget med som demonstrationsfag.

Samtidig har der været flot deltagelse fra medlemmer af Dansk Erhverv, som bl.a. har været repræsenteret med elever/lærlinge, som er ved at uddanne sig som redder, kok, bager, blomsterdekoratør, tjener, gourmetslagter, konditor, logistikassistent, handelsassistent og indkøbsassistent.

Hvad skal resultaterne bruges til?
Aktuelt er vi i den situation, hvor vi har et stort underskud på unge i Danmark, der vælger en erhvervsuddannelse. Vi mangler allerede faglærte unge på en række områder så som bager, gourmetslagter, B2B Handel og inden for vejgodstransport. Som sagerne står lige nu, kommer vi kun til at mangle flere faglærte og på flere områder. Derfor skal vi sikre, at flere unge tager en erhvervsuddannelse.

Først og fremmest kræver det, at praktikpladserne er der. Det er ved at ske. Målet er, at der allerede i 2018 bliver etableret 2.100 nye praktikpladser, og dette tal skal fremadrettet være på 8-10.000 flere praktikpladser årligt end der er i dag.

Derudover skal unge også i stigende grad vælge at gå den vej. DM i Skills er en af nøglerne i forhold til at få netop det til at ske. DM i Skills er med til at sikre, at flere unge får øjnene op for, at en erhvervsuddannelse giver mange muligheder for at få et både spændende og meningsfyldt job. Der er gode muligheder for at gøre karriere, og en erhvervsuddannelse lukker ingen døre rent uddannelsesmæssigt, hvis nogen skulle tro det.

Næste DM i Skills finder sted den 4. – 6. april 2019 i Næstved.

Har du spørgsmål til erhvervsuddannelserne, eller vil du høre mere om DK Skills, så kontakt os i Dansk Erhverv.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil