Gemt
Presse og Nyheder

Rekordmange konkurser

Nye tal fra analysevirksomheden Experian viser en stor stigning af danske virksomheder, der er gået konkurs.

Nyhed

pressemeddelelse 5. august 2019

Helt nye tal viser, at året indtil videre har budt på ekstraordinære mange konkurser. Men det er der en god forklaring på.

”I de første syv måneder af 2019 er rekordmange virksomheder gået konkurs i Danmark. Den kraftige stigning skyldes blandt andet teknik i forhold til lovgivningen, der kræver registrering af reelle ejere. Erhvervsstyrelsen oversendte i november sidste år ca. 7.500 selskaber til skifteretterne med henblik på tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke fulgte lovgivningen om at have registreret deres reelle ejere. Det har så betydet mange konkurser i marts og april i år,” siger konsulentchef i Experian, Jakob Færgeman.

Konkurser trods gode tider
De senere år er lige så mange virksomheder gået konkurs, som vi så i kriseårene.

”Det er på trods af, at der de senere år har været fremgang i både den danske og den globale økonomi, der har givet et godt grundlag for vækst hos mange virksomheder. Men når tiderne er gode, så er der mange med en iværksætter i maven, som får mod på at starte egen virksomhed. Det ser vi også i Danmark, hvor vi aldrig har set så mange nye virksomheder, som vi ser i disse år”, siger Kristian Skriver Sørensen, økonom i Dansk Erhverv.

Kristian Skriver Sørensen minder om, at selvom den enkelte konkurs kan være en sørgelig historie for de implicerede, er det vigtigt at huske på at set fra et samfundsøkonomisk perspektiv, er konkurser en sund markedsmekanisme.

”Firkantet set kan man sige, at konkurser opstår, når mindre effektive virksomheder bliver udkonkurreret af mere effektive virksomheder. Det gør, at ressourcerne i økonomi udnyttes bedre, og det er godt for samfundsøkonomien som helhed,” siger Kristian Skriver Sørensen.

Experian Konkursanalyse Juli 2019

pdf

Download

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver Sørensen

Økonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.