; ;
Gemt

Reportage fra Sundhedspolitisk topmøde: Fremtiden sundhed er personlig og designet

”Vi skal ikke skrue tiden tilbage til en tid der var en gang” – sådan sagde Statsminister Lars Løkke Rasmussen til sundhedspolitisk topmøde om den forestående sundhedsreform. En reform, der forventeligt kommer i januar, og forhandles på plads inden næste folketingsvalg.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 19. DECEMBER 2018


Sundhedspolitisk topmøde havde sat scenen for fremtidens sundhed. Mere end 200 deltagere var mødt op til at drøfte både forskellig fremtidsscenarier for sundhedssystemer og hvordan teknologiske løsninger og sundhedsdata generet af patienterne selv bliver opsamlet og anvendt i deres behandling på en ansvarlig måde.

Således præsenterede Sune Knudsen fra Danish Design Center 4 fremtidsscenarier fremtidens sundhed anno 2050 under overskriften ”Boxing Future Health”. Er det sundhedssystem med de meste for de fleste, hvor der er sundhed til alle, men uden den mest innovative medicin eller de dyreste behandlinger. Eller det fremtidens sundhed en bazar, hvor den enkelte køber sig til ydelser og shopper rundt i et privat sundhedsvæsen.

Fremtiden tegnede Claus Nielsen også med en personlig fortælling som både patient og bruger af personlige apps og sundhedsdata, der hjalp til monitorering og mestring af egen sygdom.


Sundhedsminister, Ellen Trane og formand for Region Midt, Anders Kuhnau var enige om at fremtiden sundhedsvæsen skal understøtte det personlige sundhedsvæsen, og møde borgeren hvor de er. Konklusion fra dem begge var, at det ikke var et spørgsmål om det vil ske, men hvordan vi lykkes med det.

Dansk Erhverv arrangerer hvert år Sundhedspolitisk topmøde i Børssalen i samarbejde med LIF, Medicoindustrien, Danske Regioner, IT-Branchen og Sundhed Danmark.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil