; ;
Gemt

Restauranter må gerne sælge take-away

19. marts 2020

Det er midlertidigt forbudt at modtage gæster i restauranter, cafeer og lignende. Det er dog muligt at levere mad ud af huset.

Bekendtgørelse nr. 224 af 17. marts 2020 er netop trådt i kraft. I § 6 fremgår det, at serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet skal holde lukket for offentligheden. De omfattede virksomheder må dog stadig gerne holde åbent for take away.

Dansk Erhverv har fået afklaret: Butikker som sælger fødevarer, der både kan indtages i butikken eller tages med hjem, f.eks. visse bagere, kan naturligvis fortsætte deres salg til forbrugere, så længe de tager maden med sig, men cafédel og siddepladser skal lukkes. Forbuddet gælder foreløbigt frem til den 30. marts 2020.

Fødevarestyrelsen har meldt ud, at restauranter og caféer fra i dag af må sælge take away direkte til forbrugerne eller via digitale platforme uden først at skulle anmelde det til dem. Fødevarestyrelsens nye tiltag gælder i en begrænset periode, og indtil situationen med Covid-19 er mere afklaret. Fødevarestyrelsen forudsætter, at leveringen af take away sker fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at virksomhederne har styr på risikoanalyser med videre.

Hvis virksomhederne ønsker at fortsætte med levering af take away efter krisen, skal det registreres hos Fødevarestyrelsen.

Læs mere på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside: Corona-lukkede restauranter får nemmere ved at begynde salg af take away

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer