; ;
Gemt

Ros til regeringen for samlet plan for psykiatrien

Psykiatrien har i mange år haltet efter på sundhedsområdet og indenfor socialpsykiatrien. Regeringens udspil bringer de private i spil og løfter området.

Nyhed

pressemeddelelse 21. september 2018

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv tager positivt imod den plan for psykiatrien, som regeringen netop har fremlagt.

”De mest syge og svage patienter får bedre og mere intensiv behandling, og der sættes blandt andet ind med mere forebyggende behandlinger overfor børn og unge. Endelig bliver der sat fokus på overgange og sammenhæng, og det er vigtigt. Fra Dansk Erhvervs side vil vi gerne kvittere for, at regeringen peger på den private kapacitet som en del af løsningen – og særligt at retspsykiatriske patienter nu kan behandles på privathospital. Det vil betyde en bedre udnyttelse af den eksisterende kapacitet og sikre sammenhæng,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Private har høj faglighed
Katrina Feilberg Schouenborg peger på, at de private tilbud indenfor både social og behandlingspsykiatrien over mange år har opbygget en høj specialiseret viden og faglighed.

”I dag er for eksempel 20 procent af pladserne i socialpsykiatrien ikke-offentlige pladser. De private har virkelig meget at byde på, og det er godt, at de nu i endnu højere grad kommer på banen,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Katrina Feilberg Schouenborg tilføjer, at det desuden er positivt, at der sættes flere penge af til forskning og innovation på det psykiatriske område.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil