Gemt
Presse og Nyheder

Senest 14. januar skal du søge om godtgørelse af afgifter

De længe ventede afgiftsændringer på nødder er nu vedtaget! Frem til 14. januar 2018 kan du søge godtgørelse for forskellen på de gamle og de nye afgiftssatser for den del af din lagerbeholdning med nødder, te eller alkoholsodavand, hvor du allerede har betalt afgifter.

Nyhed

Ansøg direkte hos skat.dk

På Skat.dk kan du nu downloade blanket til Ansøgning om godtgørelse af afgift på dækning (nødder), råstof (nødder), masser (nødder), alkoholsodavand og te

Vejledning til loven om de ændrede afgifter og muligheder for refusion af afgifter kan læses her: Vejledning til lov L 109 om ændring af afgifter på nødder, te og alkoholsodavand.

De længe ventede afgiftsændringer på nødder er nu vedtaget!  

Det betyder, at loven, som pr. 1. januar 2018 halverer nøddeafgiften, afskaffer teafgiften og fjerner tillægsafgiften på alkoholsodavand, nu er endeligt på plads. Herudover annullerer loven også prisindekseringerne på slik og chokolade, konsumis og vin. 

Frist 14. januar 2018
Frem til 14. januar 2018 kan du søge godtgørelse for forskellen på de gamle og de nye afgiftssatser for den del af din lagerbeholdning med nødder, fondant og skummasse, te eller alkoholsodavand, hvor du allerede har betalt afgifter.

Nederst ser du de specifikke varegrupper, som du kan søge godtgørelse for. 

Sådan søger du om godtgørelse for afgiftsdifferencen

For at søge om afgiftsgodtgørelse, skal du: 

  • Udarbejde en specificeret lageropgørelse for de uåbnede poser eller beholdere, som du ønsker godtgørelse for. Bemærk, at godtgørelsen gælder for afgiftsdifferencen fra de afgiftssatser, der er betalt frem til 1. januar 2018, hvor de nye satser træder i kraft. Din lageropgørelse skal indeholde din(e) leverandør(er)s navn, adresse og cvr-nummer.
  • Sende din ansøgning om afgiftsgodtgørelse til SKAT, så de har den i hænde senest den 14. januar 2018. SKAT kan forlange dokumentation for, at afgifterne er betalt.

Det er kun varer, som har fremstilling eller afsætning til formål, hvor der kan gives en afgiftsgodtgørelse, og kun så længe, at selve afgiftsgodtgørelsen overstiger 500 kr. 

Afgiftsgodtgørelsen gælder for lagerbeholdninger med følgende varer

  • Uåbnede poser eller beholdere med nødder, som er omfattet af råstof- og dækningsafgiften i chokoladeafgiftsloven
  • Uåbnede beholdere med te eller teekstrakter, som er omfattet af § 11 b i lov om forskellige forbrugsafgifter
  • Uåbnede beholdere med alkoholsodavand, som er omfattet af øl- og vinafgiftslovens §§ 3 B og 3 C eller spiritusafgiftsloven § 2, stk. 2.

For nøddeafgiften, som først afskaffes endeligt pr. 1. januar 2020, vil samme godtgørelse være mulig for de lagerbeholdninger med nødder, hvoraf der er betalt afgifter efter de satser, der er gældende i slutningen af 2019.

Se de nye afgiftssatser her: Farvel til afgiftsstigninger og afgiftsbøvl  

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.