; ;
Gemt

Særligt i krisetider skal mobiliteten opretholdes

02. april 2020

Af Jesper Højte Stenbæk, fagchef for transport og infrastruktur, Dansk Erhverv.

Transporterhvervet binder altid samfundet sammen. Særligt i krisetider er det nødvendigt at opretholde mobiliteten, så vi får varer på hylderne og holder samfundet i gang.

Den tunge godstransport knokler lige nu for at holde butikkerne fyldte og at få ekspederet den eksport og import, der trods alt er.

Samtidig kører varebilerne produkter ud til de, der ikke kan eller ikke ønsker at forlade deres hjem. Persontransporten er til gengæld gået næsten i stå. Det er derfor nødvendigt med vidt forskellige tiltag for at få transportbranchens mange aktører igennem denne svære periode og ud på den anden side.

Godstransporten har fået lempelser i køre- og hviletid, miljøzoner og levering i ydertimerne. Disse lempelser er alle blevet forlænget til efter påske. Det kan du se mere om her:

Miljøstyrelsen: Midlertidig dispensation for miljøzonereglerne forlænges

Transportministeriet: Minister forlænger undtagelse på køre- og hviletidsområdet

Samtidig er frister for syn, kørekort og andre beviser lempet. Det kan du læse mere om her:

Færdselsstyrelsens hjemmeside.

På persontransportområdet må hjælpepakkerne træde til. Tak for regering og Folketing for hurtig bistand. Ud over de generelle pakker til hele erhvervslivet, kan der være brug for en målrettet indsats på området. Det snakker vi med regering og Folketing om nu.

Endelig er der jo også en tid efter Corona. Det Økonomiske Råd har midt i alt dette offentliggjort en rapport, der viser, hvor hårdt vi har brug for infrastruktur for at skabe vækst i samfundet. Samtidig skal indsatsen på klimaområdet igen på dagsordenen. Se mere i nyhedsbrevet.

 

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil