; ;
Gemt

Seks måneder var for kort gyldighedsperiode på gavekort

Forbrugerombudsmanden har i en forhåndsbesked givet en erhvervsdrivende besked om, at det ikke vil være i orden at udstede gavekort med en gyldighedsperiode på seks måneder. Det var vurderingen fra Forbrugerombudsmanden, at seks måneder i det konkrete tilfælde var urimeligt kort.

Nyhed

Dansk Erhverv | E-handel - 21. januar 2020

I den konkrete sag ønskede en virksomhed, der udbyder behandlinger, at udstede gavekort til såvel specifikke behandlinger som til virksomhedens samlede sortiment. Da ejeren af virksomheden overvejede at lukke virksomheden indenfor 1-2 år, ønskede virksomheden, at gavekortene alene skulle være gyldige i seks måneder. De seks måneder skulle forstås sådan, at gavekortet skulle være brugt inden udløbet af de seks måneder. Det var således ikke nok, at indehavere af gavekortene havde bestilt en tid på klinikken, hvis den bestilte tid lå efter udløbet af de seks måneder.

Seks måneder var urimelig kort løbetid
Forbrugerombudsmanden udtalte, at det som udgangspunkt ikke er urimeligt kort med en gyldighedsperiode på 1 år eller derover, men at der skal foreligge særlige omstændigheder, hvis en gyldighedsperiode på mindre end 1 år skal kunne godkendes. I den konkrete sag vurderede Forbrugerombudsmanden ikke, at der var nogle særlige omstændigheder, der kunne begrunde en gyldighedsperiode på seks måneder.

Særlige omstændigheder kan begrunde kort løbetid
Når Forbrugerombudsmanden skal vurdere, om der foreligger særlige omstændigheder, lægges der vægt på varens eller tjenesteydelsens karakter – herunder for eksempel om der er tale om et bestemt arrangement, et sæsonarrangement, eller om der er få eller mange produkter til rådighed. Et gavekort til en bestemt koncert eller til et bestemt arrangement vil dermed ofte kunne udstedes med en kortere gyldighed end et år, således at gavekortet ikke kan benyttes efter afholdelsen af arrangementet.

Er du i tvivl, så spørg vores jurister
Hvis du er medlem af Dansk Erhverv, har du altid mulighed for at kontakte vores erhvervsjurister og få rådgivning om for eksempel gavekort og andre forbrugerretlige emner.

Kontakt